Greetings from Germany

Discussion in 'New User Introductions' started by joe banneke, Jun 18, 2015.

  1. joe banneke

    joe banneke

    Messages:
    17
    Likes Received:
    10
    Exp:
    Former Chef
    Hello,

    I am a certified cook (German Chamber of Commerce) and I have worked as such in Bremen and (temporarily even as a chef) in Munich. For some time now I am in a different line of business but I still occasionally use my knowledge as a cook, for example as translater or author. I am very interested in the history of professional cooking.
     
  2. nicko

    nicko Founder of Cheftalk.com Staff Member

    Messages:
    4,106
    Likes Received:
    188
    Exp:
    Former Chef
    Welcome. Ahh Germany I was in Munich so many years ago and have such excellent memories of the town, food and beer. We are glad you joined ChefTalk and look forward to you sharing your experience. Please let us know if you have any questions about ChefTalk.com.
     
  3. colleens

    colleens

    Messages:
    129
    Likes Received:
    13
    Exp:
    Married To A Chef
    Wilkommen in Cheftalk!  Freut mich, Sie kennenzulernen. Hoffentlich, Cheftalk wilt hilfreich Sein.  Seit einem Jahr habe Ich Deutsche gelernt.  Es ist sehr Schwierig. Aba Ich liebe Deutschland und Österreich.  München ist sehr schön. Tschüs, Colleen
     
  4. joe banneke

    joe banneke

    Messages:
    17
    Likes Received:
    10
    Exp:
    Former Chef
    @ Nicko

    You were in Munich? Great! I was there a long time ago. I started in a so-called "Mexican" restaurant. Finally I dived deep into Bavarian cooking and worked with a chef who was from the Czech border. I had difficulties understanding him. For example when he asked for cauliflower he would not say "Blumenkohl" but "Karfiol". When I didn't know what he wanted he complained "Die Preussen wollen's halt nit arbeiten!" ("The Prussians just don't want to work!") He had a calendar displaying one Bavarian swearword for each day (the Bavarians are as unique as they claim) but although I worked there only for a month I heard them all.

    @ Colleen

    Deutsch ist wirklich sehr schwierig. Das stimmt. Vor allem Hochdeutsch ist schwierig. Plattdeutsch ist einfacher. Meine Großeltern haben zu Hause immer Platt gesprochen: http://www.plattschool.de/

    :)
     
  5. joe banneke

    joe banneke

    Messages:
    17
    Likes Received:
    10
    Exp:
    Former Chef
    @ Nicko

    You might find it funny that I went to Munich to work in a so-called "Mexican" Restaurant...

    @ Colleen

    Danke für die nette Begrüßung. Hochdeutsch ist schwierig. Das stimmt. Auch Deutsche machen viele Fehler. Meine Großeltern haben lieber Plattdeutsch gesprochen. Das ist einfacher und klingt englischer: http://www.plattschool.de/
     
  6. joe banneke

    joe banneke

    Messages:
    17
    Likes Received:
    10
    Exp:
    Former Chef
    @ Nicko

    You might find it funny that I went to Munich to work in a so-called "Mexican" Restaurant...

    @ Colleen

    Danke für die nette Begrüßung. Hochdeutsch ist schwierig. Das stimmt. Auch Deutsche machen viele Fehler. Meine Großeltern haben lieber Plattdeutsch geredet. Das ist fast wie Englisch. Einfach einmal "plattschool" googeln. :)
     
  7. foodpump

    foodpump

    Messages:
    4,980
    Likes Received:
    534
    Exp:
    Professional Pastry Chef
    Ich habe "Schwiezerdeutsch" zu Hause gelernt...........
     
  8. joe banneke

    joe banneke

    Messages:
    17
    Likes Received:
    10
    Exp:
    Former Chef
    Ich habe eine CD mit dem Titel "Schwyzerdütsch mit The Grooves: Local Grooves mit Emil Steinberger". Aber mein Kollege aus der Schweiz sagt, dass mein Schwyzerdütsch sehr schlecht ist. Er wird immer ärgerlich, wenn ich es versuche.
     
     
  9. foodpump

    foodpump

    Messages:
    4,980
    Likes Received:
    534
    Exp:
    Professional Pastry Chef
    Gibt es immer noch Schweizer  Nachrichtung am DRS Fernseh?  So kan Man "Scwyzer -Hochtuesch lernen..  Oder vielleich "Samstag Jass".....
     
  10. joe banneke

    joe banneke

    Messages:
    17
    Likes Received:
    10
    Exp:
    Former Chef
    Leider habe ich keinen Fernseher. Übrigens, Filme auf Schwyzerdütsch haben im Deutschen Fernsehen Untertitel. Im Kino auch. Ohne Untertitel geht nichts. Aber ich lese manchmal im Internet "Blick". Die Schweizer lachen immer, wenn ich das sage...
     
  11. foodpump

    foodpump

    Messages:
    4,980
    Likes Received:
    534
    Exp:
    Professional Pastry Chef
    Gibt es immer noch "seite 3"?.....
     
  12. joe banneke

    joe banneke

    Messages:
    17
    Likes Received:
    10
    Exp:
    Former Chef
    Ich lese die Zeitung nur online... Kaufen kann man diese Zeitung in Deutschland nicht. Schließlich gibt es hier genug Zeitungen auf Deutsch...
     
  13. colleens

    colleens

    Messages:
    129
    Likes Received:
    13
    Exp:
    Married To A Chef
    Entschuldigung, Ich schreibe zurück sehr spät. Ich habe noch nie in Plattdeutsch zu hören.  Ich wünschte,ich hätte mehr Zeit, um Deutsch zu lernen.
     
  14. joe banneke

    joe banneke

    Messages:
    17
    Likes Received:
    10
    Exp:
    Former Chef
    Hallo Colleen! Ist das nicht immer das Problem? Man hat immer zu wenig Zeit um alles zu machen... /img/vbsmilies/smilies/lookaround.gif